Rulltrapporna och hissarna mellan Mattby metrostation och bussterminal ur bruk mån–sön 1–7.7 på grund av underhållsarbeten

Rulltrapporna och hissarna mellan Mattby metrostation och bussterminal är ur bruk mån–sön 1–7.7 och under en vecka i augusti på grund av underhållsarbeten. Dessutom stängs den östra ingången till Aalto-universitets metrostation i sex veckor från och med 15.7 på grund av underhållsarbeten.

Rulltrapporna och hissarna på Mattby metrostation stängs endast tillfälligt när man monterar och demonterar byggnadsställningarna. Rulltrapporna och hissarna kan användas som vanligt när arbetena så tillåter.

HRT och Stadstrafik Ab, som ansvarar för arbetena, kommer att informera mer om de arbeten som utförs i augusti senare i juli. Arbetena påverkar inte metrotrafiken.

Under arbetena kan du ta dig till metron genom ingången på Tunnvägens sida (D-ingång)

Det snabbaste sättet att ta sig mellan bussterminalen och D-ingången är via Tunnvägen och Marknadsgatan. 

Om du anländer till Mattby terminal med buss kan du även ta dig till D-ingången genom att fortsätta från ändhållplatsen för ankommande bussar till terminalens dörrar. Gå ut ur terminalen, sväng höger och fortsätt längs Finnviksvägen till metrostationens ingång.

Rutterna mellan metron och Mattby bussterminal och köpcentret Iso Omena 1–7.7

Rutt B via Marknadsgatan och Tunnvägen är kortare av de två ruttförslagen. Rutten startar från ingången bredvid plattform 10 i bussterminalen och går längs Tunnvägen förbi simhallen och gymnasiet.

Rutt A startar från bussterminalen, i närheten av ändhållplatsen för ankommande bussar.

imageu6nb.png

Östra ingången till Aalto-universitets metrostation stängd från och med mitten av juli

Den östra ingången (på köpcentrets och universitetets sida) till Aalto-universitets metrostation är stängd 15.7–25.8 på grund av underhåll av brandlarmanläggningen och belysningen. Motsvarande arbeten utförs också vid ingången på Datavägen, som har varit stängd sedan början av juni.
Läs vårt separata meddelande om arbeten vid ingången på Datavägen.

Under arbetenas gång kan du använda B-ingången på Datavägen. Arbetena påverkar inte metrotrafiken.

Rutten till metron från huvudingången till Aalto-universitetets metrostation och hållplatserna för snabbspårvagnen från och med 15.7

Den snabbaste rutten från huvudingången på Otnäsvägen (ingång A) till metron går via köpcentret A Bloc och Biologgränden till Datavägen.

Otaniemi_A.jpg