Matinkylän metroaseman ja bussiterminaalin väliset liukuportaat ja hissit poissa käytöstä ma-su 1.-7.7. huoltotöiden vuoksi

Matinkylän metroaseman kauppakeskukseen ja bussiterminaaliin vievät liukuportaat ja hissit ovat pois käytöstä viikon ajan 1.-7.7. ja toisen viikon elokuun alussa. Yhteys kauppakeskuksen suuntaan suljetaan, koska liukuportaiden kattorakenteissa tehdään huoltotöitä. Myös Aalto-yliopiston aseman yliopiston puolen sisäänkäynti suljetaan vastaavien töiden takia kuudeksi viikoksi 15.7. alkaen.

Matinkylässä yhteys on suljettuna vain rakennustelineiden kasaamisen ja purkamisen ajan. Niiden välissä liukuportaat ja hissi ovat normaalisti matkustajien käytössä. Huoltotyöt liittyvät aseman käyttöönotosta asti käytössä olleiden paloilmaisimien vaihtoon.

Säännölliset huoltotyöt ja kunnossapito takaavat aseman luotettavan toiminnan ja turvallisuuden. Samalla huolletaan myös valaistusta ja tehdään toimenpiteitä, jotta valaisimia on jatkossa aiempaa helpompi huoltaa.

HSL ja töistä vastaava Kaupunkiliikenne Oy tiedottavat vielä heinäkuun aikana tarkemmin, milloin sisäänkäynnin uudelleen elokuussa sulkeva telineiden purku tapahtuu. Huoltotöillä ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.

Pääset sulkujen ajan metroon Matinkylässä toiselta sisäänkäynniltä Tynnyritien ja uimahallin puolelta

Voit kulkea bussiterminaalin ja metron käytössä olevan sisäänkäynnin välillä helpoiten Tynnyritien ja Markkinakadun kautta. 

Jos saavut bussilla Matinkylän terminaaliin, pääset metron käytössä olevalle sisäänkäynnille myös kulkemalla saapuvien bussien päätepysäkiltä ovien jälkeen oikealle ulos terminaalista ja kulkemalla uloskäynnin jälkeen oikealle eli Suomenlahdentietä pitkin metron sisäänkäynnille.

Reitit metron ja Matinkylän bussiterminaalin sekä kauppakeskus Ison Omenan välillä 1.-7.7.

Kartan reitti B eli yhteys Markkinakadun ja Tynnyritien kautta metroon on lyhyempi kahdesta suositellusta reitistä. Reitti bussiterminaalista ja kauppakeskuksesta alkaa bussiterminaalin laiturin 10 viereiseltä uloskäynniltä, ja kulkee ovelta suoraan eteenpäin Tynnyritietä pitkin uimahallin ja lukion ohi metron sisäänkäynnille.

Kartan reitti A lähtee bussiterminaalista saapuvien bussien päätepysäkin läheltä.

imageu6nb.png


Myös Aalto-yliopiston metroaseman kauppakeskuksen ja yliopiston puolen sisäänkäynti suljettuna heinäkuun puolivälistä alkaen

Aalto-yliopiston metroaseman itäpääty eli yliopiston ja kauppakeskuksen puoleinen sisäänkäynti on suljettuna kuuden viikon ajan 15.7.- 25.8. Sisäänkäynnillä tehdään vastaavia paloilmoitinjärjestelmän ja valaistuksen huoltotöitä, joiden takia aseman Tietotien sisäänkäynti on ollut suljettuna kesäkuun alusta alkaen.
Lue myös aiempi tiedote Tietotien puolen sisäänkäynnin huoltotöistä.

Myös nämä työt sulkevat kulkuyhteyden kokonaan, koska Aalto-yliopiston asemalla töitä ei ole mahdollista tehdä osissa, eikä liukuportaissa ja hissiaulassa voi kulkea rakennustelineiden vuoksi. Töiden aikana pääset metroon aseman toiselta sisäänkäynniltä eli Tietotien puolelta. Töillä ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.

Reitti metroon 15.7. alkaen Aalto-yliopiston metroaseman pääovilta ja pikaratikan pysäkkien suunnasta

Lyhin reitti Otaniementien pääsisäänkäynniltä (A-sisäänkäynti) avoinna olevalle metron sisäänkäynnille kulkee kauppakeskus A Blocin läpi ja Biologinkujaa pitkin Tietotielle.

Otaniemi_A.jpg