Sommartidtabellerna träder i kraft måndagen den 19 juni

HRT:s kollektivtrafik övergår till sommartidtabeller måndagen den 19 juni. Sommartidtabellerna gäller mellan den 19 juni och den 13 augusti. Det sker också ruttändringar för vissa tåg, spårvagnslinjer och bussar.

HRT:s kollektivtrafik övergår till sommartidtabeller måndagen den 19 juni. Det sker också ruttändringar för vissa tåg, spårvagnslinjer och bussar. Du hittar sommartidtabellerna i Reseplaneraren och på sidan tidtabellerna och kartorna i utskrivbar form i pdf-form.

HRT tar dig till sommaren

Med kollektivtrafiken kan du enkelt ta dig runt på sommarutflykter. Till exempel på Sveaborgsfärjan och på färjan till Kronbergsstranden gäller HRT:s biljetter.

Metron övergår till sommartidtabell

Måndagen den 19 juni övergår metron till sommartidtabeller. Metron har glesare turtäthet tidigt på morgonen och sent på kvällen. Läs mer om metrotrafiken i sommar i vårt separata meddelande.

Ändringar i närtågtrafiken

R- och T-tågen stannar inte i Ainola 19.6–9.12 på grund av banarbeten. Ersättningsbuss 969X kör mellan Ainola och Träskända.

Alla D-tåg är inställda. R-tågen går ända fram till Tavastehus enligt D-tågens tidtabeller. R-tågen körs mer sällan än normalt och det blir tidtabellsändringar för Z- och R-tågen.

K-, I- och P-tågen har glesare turtäthet under hela sommaren. Lär mer om ändringarna i tågtrafiken på stambanan och ringbanan.

Ändringar i spårvagnstrafiken

Under perioden 19.6–13.8 går spårvagnslinje 2 till Magistratstorget i Västra Böle istället för Ilmalatorget. Detta på grund av arbeten på Ilmalagränden. Lär mer. 

Spårvagnslinje 4 går till Skatuddens terminal och använder linjenummer 4T under tre veckor i sommar. Linjen kör avvikande rutt 19–25.6, 10–16.7 och 7–13.8. Linjen trafikerar inte hållplatserna Gördelgatan, Utrikesministeriet och Flottisttorget. Under undantagsarrangemangen kör linje 5 till Trekanten istället för Järnvägsstationen. Orsaken är belysningsarbete som utförs på Marinkasernsgatan. Läs mer.

Ändringar i busstrafiken

I början av sommartrafiken sker det små ändringar för vissa busslinjer.

Avgångsplattformarna för linjerna 171Z och 173Z vid Mattby terminal och Kyrkslätts resecentrum ändras 19.6. Läs mer.

Linje 121 använder den nya avgångshållplatsen Månskivan. Linjen fortsätter även trafikera den tidigare avgångshållplatsen Månbron. Lär mer.

Gamla Sjundeå bad, numera Hotelli Siuntio, har renoverats till ett hotell med simhall. På grund av detta börjar linje 182A trafikera sin tidigare ändhållplats Sjundeå bad. Linjen kommer inte längre att trafikera hållplatserna Tjusterbyvägen, Västerby och Lappersvägens korsn. Läs mer.

Ny busslinje 712 Dickursby–Hanaböle träsk startar trafiken på lördag 24.6. Linjen kör under sommaren dvs. fram till 13.8 på lördagar och söndagar med en timmes mellanrum. Läs mer.

Öppettider för HRT:s serviceställe under sommaren

Sommaren påverkar öppettiderna för servicestället på Helsingfors centralstation 26.6–30.7. Servicestället har öppet från måndag till fredag kl. 9–18 och på lördagar kl. 9.30–17. På söndagarna är servicestället stängt.  Telefontjänsten betjänar som vanligt dvs. mån–fre kl. 7.30–19 och lör–sön kl. 9.30–17.