Kesäaikataulut tulevat voimaan maanantaina 19.6.

Joukkoliikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin maanantaina 19.6. Kesän aikataulut ovat voimassa 19.6.-13.8. Aikataulujen lisäksi muutoksia on joidenkin junien, raitiovaunulinjojen ja bussien reiteissä.

Joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 19.6. Aikataulujen lisäksi muutoksia tulee joidenkin junien, raitiovaunulinjojen ja bussien reitteihin. Löydät kesäaikataulut Reittioppaasta ja pdf-muodossa Tulostettavat aikataulut -sivulta.

HSL kuljettaa kesään

Joukkoliikenteellä pääsee kätevästi kesäpäivän viettoon. Suomenlinnan lautan lisäksi vappuna liikennöinnin aloittaneella Kruunuvuorenrannan lautalla kuljetaan HSL:n lipulla. Joukkoliikenne kuljettaa myös jatkoyhteyksien äärelle, joilla pääsee esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuistoon tai Helsingin edustan saarille.

Metrot siirtyvät kesäaikatauluihin

Myös metrot siirtyvät ajamaan kesäaikataulujen mukaan 19.6. Metrot kulkevat varhaisaamussa ja myöhäisillassa harvemmalla vuorovälillä. Löydät tiedotteen metron kesäaikatauluihin siirtymisestä tästä.

Lähijunien muutokset

R- ja T-junat eivät pysähdy Ainolan asemalla 19.6.-9.12. ratatöiden takia. Korvaavana yhteytenä on bussiyhteys 969X Ainolan ja Järvenpään välillä.

Poistetun raideosuuden takia D-junat on peruttu kokonaan, ja R-junat ajavat D-junia vastaaviin aikoihin Hämeenlinnaan asti. Lisäksi R-junat ajavat normaalia vähemmän, ja Z- ja R-junilla on aikataulumuutoksia.

Lisäksi Pääradalla ja Kehäradalla 2.5. alkaneet muutokset jatkuvat. K-, I- ja P-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä läpi kesän. Lisätietoa muutoksesta.

Raitiolinjojen muutokset

Raitiolinja 2 ajaa kesäliikenteen ajan 19.6.-13.8. Länsi-Pasilaan Maistraatintorille Ilmalantorin sijaan. Poikkeuksen syynä on Ilmalankujan talotyömaa. Lisätietoa muutoksesta. 

Raitiolinja 4 kulkee Katajanokalla yhteensä kolmen viikon ajan poikkeusreitillä 19.-25.6., 10.-16.7. ja 7.-13.8. Tällöin linja ajaa tunnuksella 4T Katajanokan terminaalille. Vyökadun, Ulkoministeriön ja Merisotilaantorin pysäkit jäävät ajamatta. Poikkeusreitin aikana linjan 5 toisena päätepysäkki on Kolmikulma Rautatieaseman sijaan. Poikkeuksen syynä on ulkovalaistuksen korjaustyö. Lisätietoa muutoksesta.

Bussien muutokset

Kesäliikenteen alkaessa joissakin bussilinjoissa esiintyy pieniä muutoksia.

Matinkylän terminaalissa ja Kirkkonummen matkakeskuksessa on laiturimuutoksia linjoilla 171Z ja 173Z. Lisätietoa muutoksesta.

Linjan 121 uusi lähtöpysäkki on Kuunkehrä. Reitti kulkee entisen lähtöpysäkin Kuunsilta kautta. Lisätietoa muutoksesta.

Linjan 182A päätepysäkki siirtyy takaisin Siuntion hotellille, koska entisen kylpylän tilalle on avattu hotelli ja uimahalli. Lisäksi reitin pysäkit Tyyskyläntie, Västerby ja Lappersintien rist. jäävät pois linjan käytöstä. Lisätietoa muutoksesta.

Lisäksi uusi linja 712 reitillä Tikkurila-Kuusijärvi aloittaa liikenteen la 24.6. Linja liikennöi kesäkauden loppuun 13.8. saakka viikonloppuisin tunnin vuoroväleillä. Lisätietoa muutoksesta.

Palvelupisteen kesän aukioloajat

Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on avoinna kesäaukioloajoin 26.6.-30.7. Piste palvelee arkisin klo 9-18 ja lauantaisin klo 9.30-17. Sunnuntaisin palvelupiste on suljettu. Puhelinpalvelu palvelee normaalisti eli arkisin klo 7.30-19 ja la-su klo 9.30-17.