Rulltrapporna och hissarna mellan Mattby metrostation och bussterminal ur bruk mån–fre 9-13.9

Avstängningen av Mattby metrostations ingång på köpcentrets sida flyttas till september. Rulltrapporna och hissarna mellan Mattby metrostation och bussterminal är ur bruk från måndagen den 9 september till fredagen den 13 september. Rulltrapporna och hissarna tas ur bruk för att montera ned byggnadsställningarna ovanför rulltrapporna. Byggnadsställningarna sattes upp för underhållsarbete i början av juli.

Rulltrapporna och hissarna från Mattby metrostation till köpcentret är ur bruk från måndagen den 9 september till fredagen den 13 september. Rulltrapporna och hissarna tas ur bruk för att montera ned byggnadsställningarna som sattes upp för underhållsarbete i början av juli. Från och med lördagen den 14 september kan rulltrapporna och hissarna igen användas normalt.

Arbetena påverkar inte metrotrafiken.

Under arbetena kan du ta dig till metron genom den andra ingången dvs. D-ingången på Tunnvägens och simhallens sida

Det snabbaste sättet att ta sig mellan bussterminalen och D-ingången är via Tunnvägen och Marknadsgatan. 

Om du anländer till Mattby terminal med buss kan du även ta dig till D-ingången genom att fortsätta från ändhållplatsen för ankommande bussar till terminalens dörrar. Gå ut ur terminalen, sväng höger och fortsätt längs Finnviksvägen till metrostationens ingång.

Rutterna mellan metron och Mattby bussterminal och köpcentret Iso Omena mån–fre 9-13.9

  • Rutt B på kartan, dvs. förbindelsen via Tunnvägen och Marknadsgatan, är kortare av de två ruttförslagen. Rutten startar från ingången bredvid plattform 10 i bussterminalen och går längs Tunnvägen förbi simhallen och gymnasiet.
  • Rutt A på kartan startar från bussterminalen, i närheten av ändhållplatsen för ankommande bussar.

imagek2vwc.png