Matinkylässä metroaseman ja bussiterminaalin väliset liukuportaat ja hissit poissa käytöstä ma-pe 9.-13.9.

Matinkylän metroaseman kauppakeskuksen puoleisen sisäänkäynnin sulku siirtyy elokuulta syyskuulle. Metroaseman kauppakeskukseen ja bussiterminaaliin vievät liukuportaat ja hissit ovat poissa käytöstä 9.-13.9., jonka aikana liukuportaiden yläpuolella olevat rakennustelineet puretaan pois. Telineet on rakennettu kattorakenteiden huoltotöitä varten heinäkuun alussa.

Matinkylässä yhteys metrolta kauppakeskuksen suuntaan on kokonaan suljettuna viiden päivän ajan maanantaista perjantaihin 9.-13.9. Lauantaista 14.9. alkaen liukuportaat ja hissi ovat Matinkylässä jälleen normaalisti matkustajien käytössä.

Viiden päivän sulun aikana puretaan pois heinäkuussa alkaneita varsinaisia huoltotöitä varten liukuportaiden yläpuolelle ja hissiauloihin rakennetut rakennustelineet ja pölysuojat. Huoltotöissä on vaihdettu aseman käyttöönotosta asti käytössä olleet paloilmaisimet.

Samalla on huollettu myös valaistusta ja tehty toimenpiteitä, jotta valaisimia on jatkossa aiempaa helpompi huoltaa. Telineiden ja suojien avulla kulku on voitu pitää matkustajien käytössä varsinaisten huoltotöiden aikana eikä liukuportaita ja hissiä ole täytynyt sulkea varsinaisten töiden ajaksi.

Säännölliset huoltotyöt ja kunnossapito takaavat aseman luotettavan toiminnan ja turvallisuuden. Huoltotöillä ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.

Pääset sulun ajan metroon Matinkylässä toiselta sisäänkäynniltä eli Tynnyritien ja uimahallin puolelta

Voit kulkea bussiterminaalin ja metron käytössä olevan sisäänkäynnin välillä helpoiten Tynnyritien ja Markkinakadun kautta. 

Jos saavut bussilla Matinkylän terminaaliin, pääset metron käytössä olevalle sisäänkäynnille myös kulkemalla saapuvien bussien päätepysäkiltä ovien jälkeen oikealle ulos terminaalista ja kulkemalla uloskäynnin jälkeen oikealle eli Suomenlahdentietä pitkin metron sisäänkäynnille.

Reitit metron ja Matinkylän bussiterminaalin sekä kauppakeskus Ison Omenan välillä ma-pe 9.-13.9.

  • Kartan reitti B eli yhteys Markkinakadun ja Tynnyritien kautta metroon on lyhyempi kahdesta suositellusta reitistä. Reitti bussiterminaalista ja kauppakeskuksesta alkaa bussiterminaalin laiturin 10 viereiseltä uloskäynniltä, ja kulkee ovelta suoraan eteenpäin Tynnyritietä pitkin uimahallin ja lukion ohi metron sisäänkäynnille.
  • Kartan reitti A lähtee bussiterminaalista saapuvien bussien päätepysäkin läheltä.

imagek2vwc.png