Metron har förlängd nattrafik nätterna mellan fre–mån 28.6–1.7 på grund av Tuska-festivalen och Helsinki Pride-evenemanget

Metron går två timmar längre än vanligt mellan Helsingfors centrum, Fiskehamnen och Nordsjö i östra Helsingfors nätterna mellan fre-lör 28-29.6 och lör-sön 29-30.6 på grund av Tuska-festivalen och Helsinki Pride-evenemanget. Natten mellan sön-mån 30.6–1.7 går metron ca en timme längre än vanligt. Alla extra avgångar och den bästa rutten till din destination hittar du i Reseplaneraren.

Metrotrafiken under evenemangsveckoslutet

Det är tillfälliga förändringar i metrotrafiken i Helsingfors centrum och östra Helsingfors under evenemangsveckoslutet. Metron går inte förbi Järnvägstorgets metrostation. Metrons ändstationer i centrum är Kampen och Helsingfors universitet. Kampens metrostation ligger under Kampens köpcentrum och Helsingfors universitets metrostation på Kajsaniemigatan, nära Helsingfors centralstation och Järnvägstorget.

Från Helsingfors centralstation tar du dig till Helsingfors universitets och Kampens metrostationer till fots på ca 8 minuter. Också spårvagnarna 9 och 9B går mellan stationerna.

Gårdsbacka och Mellungsbacka metrostationer är stängda. Metrons ändstationer i östra Helsingfors är Nordsjö och Kvarnbäcken.

Läs mer om alla tillfälliga förändringar under sommaren

Till Södervik med kollektivtrafik

Till Tuska-festivalen i Södervik tar du dig enklast med metron. Det är kort gångavstånd mellan Södervik och Fiskehamnens metrostation. Alla metrotåg som avgår från Helsingfors universitets metrostation stannar i Fiskehamnen. På dagtid går metron med 5 minuters mellanrum mellan Helsingfors centrum, Fiskehamnen och Östra centrum.

Kolla rutten till Södervik i Reseplaneraren.

Efter festivalen tar slut kan du också använda nattbussar som kör via Sörnäs strandväg och Österleden mellan Helsingfors centrum och östra Helsingfors. Det finns en hissförbindelse till de hållplatser som trafikeras av nattbussarna på Fiskehamnsgatan vid köpcentret REDI.
Rutterna till nattbussarnas hållplatser på kartan.

De sista metroturerna från centrum och Fiskehamnen

De sista metroturerna nätterna mellan fre-lör 28-29.6 och lör-sön 29-30.6:

  • Från Helsingfors universitet till Nordsjö kl. 1.35
    • Från Nordsjö till Helsingfors centrum kl. 1.04
  • Från Fiskehamnen till Helsingfors centrum kl. 1.19
    • Från Fiskehamnen till Nordsjö kl. 1.40

De sista metroturerna natten mellan sön-mån 30.6–1.7:

  • Från Helsingfors universitet till Nordsjö kl. 0.58
    • Från Nordsjö till Helsingfors centrum kl. 0.27
  • Från Fiskehamnen till Nordsjö kl. 1.02
    • Från Fiskehamnen till Helsingfors centrum kl. 0.41

Nattetid går metron med 7,5 minuters mellanrum mellan Helsingfors universitet och Nordsjö.

Den sista metroturen från Fiskehamnen till Kvarnbäcken avgår kl. 23.40 alla nätter.

Den sista metroturen i riktning mot Esbo från Kampens metrostation avgår kl. 23.44 alla nätter.

Så här köper du HRT:s biljetter

Båda evenemangen ordnas i zon A. Om du reser mellan Helsingfors centrum och Södervik ska du ha en biljett för zonerna AB. Helsingfors-Vanda flygplats ligger i zon C.

Ladda ned HSL-appen, så får du dina biljetter direkt till din telefon. Samma HRT-biljett gäller på metron och på alla närtåg, bussar och spårvagnar i HRT-området samt på Sveaborgsfärjan och på färjan till Kronbergsstranden.

Det finns också biljettautomater på metrostationerna och du kan köpa HRT:s biljetter också i R-kiosker och S-gruppens butiker.