Metrolla pidennetty yöliikenne Tuska-festivaalin ja Helsinki Pride -tapahtuman aikana pe-su jälkeisinä öinä 28.–30.6.

Jatkamme metroliikennettä kahdella tunnilla Tuska-festivaalin ja Helsinki Pride -tapahtuman aikana perjantain ja lauantain 28.-29.6. jälkeisinä öinä Helsingin keskustan, Kalasataman ja Itä-Helsingin Vuosaaren välillä. Sunnuntain 30.6. jälkeisenä yönä metroliikenne kulkee noin tunnin tavallista pidempään. Kaikki lisälähdöt sekä reittisi perille asti löydät Reittioppaasta.

Näin metro kulkee tapahtumaviikonloppuna

Tapahtumaviikonloppuna metroliikenteessä on poikkeuksia keskustassa ja Itä-Helsingissä. Metrolla ei pääse kulkemaan Rautatientorin metroaseman läpi. Keskustassa metron pääteasemat ovat Kampin metroasema, joka sijaitsee Kampin kauppakeskuksen yhteydessä ja Helsingin yliopiston metroasema, joka sijaitsee päärautatieaseman ja Rautatientorin vieressä Kaisaniemenkadulla.

Helsingin päärautatieasemalta on Helsingin yliopiston ja Kampin metroasemille noin kahdeksan minuutin kävelymatka. Asemien välillä kulkevat myös ratikat 9 ja 9B.

Itä-Helsingissä Kontulan ja Mellunmäen metroasemat ovat poissa käytöstä ja pääteasemina ovat Vuosaari ja Myllypuro.

Katso lisätiedot kaikista kesän poikkeuksista hsl.fi/poikkeukset2024

Suvilahteen joukkoliikenteellä

Tuska-festivaaleille Suvilahteen pääset helpoiten metrolla Kalasataman metroasemalta. Voit hypätä Helsingin yliopiston metroasemalta mihin tahansa metroon, sillä kaikki asemalta lähtevät metrot pysähtyvät myös Kalasatamassa. Metro kulkee päivällä Helsingin keskustan, Kalasataman ja Itäkeskuksen välillä viiden minuutin välein.

Löydät reittisi suoraan Suvilahteen tästä Reittioppaan linkistä.

Yöllä Tuskan päätyttyä käytössäsi ovat metron lisäksi myös useat keskustan ja Itä-Helsingin välillä Sörnäisten rantatietä ja Itäväylää ajavat yöbussit. Näiden bussien pysäkeille kulku on yöllä käytössä festivaalialueen vieressä REDI:n hisseillä Kalasatamankadulta eli REDI:n keskellä olevalta kadulta.
Katso karttaohje yöbussien pysäkeille vievistä reiteistä.

Yön viimeiset metrovuorot keskustasta ja Kalasatamasta

Viimeinen metro perjantain ja lauantain 28.–29.6. jälkeisinä öinä:

• Helsingin yliopiston asemalta Vuosaareen klo 1.35
• Vuosaaresta keskustaan klo 1.04

• Kalasatamasta keskustaan klo 1.19
• Kalasatamasta Vuosaareen klo 1.40

Viimeinen metro sunnuntain 30.6. jälkeisenä yönä:

• Helsingin yliopiston asemalta Vuosaareen klo 00.58
• Vuosaaresta keskustaan klo 0.27

• Kalasatamasta Vuosaareen klo 1.02
• Kalasatamasta keskustaan lähtee klo 0.41

Metro liikennöi yöllä välillä Helsingin yliopisto-Vuosaari 7,5min vuorovälillä.

Viimeinen metro Kalasatamasta Myllypuroon lähtee kaikkina öinä jo kello 23.40 ja viimeinen korvaavan linjan 99M vuoro Itäkeskuksesta Mellunmäkeen kello 00.02.

Espoon suuntaan keskustasta Kampin metroasemalta lähtevä metroliikenne päättyy kaikkina öinä jo kello 23.44.

Näin ostat HSL:n matkalipun

Molemmat tapahtumat sijaitsevat A-vyöhykkeellä. Jos liikut Helsingin keskustan ja Suvilahden välillä, sinulle riittävät matkalippuun vyöhykkeet AB. Helsinki-Vantaan lentoasema on C-vyöhykkeellä.

Saat matkalipun suoraan kännykkääsi lataamalla HSL-sovelluksen. Samalla HSL:n lipulla voit matkustaa kaikilla alueen metroilla, lähijunilla, busseilla, ratikoilla sekä Suomenlinnan ja Kruunuvuoren lautoilla.

Metroasemilla käytössäsi on myös lippuautomaatteja ja HSL:n lippuja voit ostaa myös R-kioskeista ja S-ryhmän myymälöistä.