HSL mukana Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikolla 5.–14.5.

HSL on mukana Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikolla 5.–14.5.2023. Pyöräilyviikon ohjelma pureutuu autottomaan arkeen sekä toimivaan pyöräpysäköintiin. Ympäri pääkaupunkiseutua järjestettäviin maksuttomiin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Teemana laadukas pyöräpysäköinti

Pyöräilyviikon teema on tänä vuonna laadukas pyöräpysäköinti. Lisääntyneet sähköpyörät sekä ympärivuotinen pyöräily ovat luoneet tarpeen uudenlaisille pyöräpysäköintiratkaisuille.

”Tällä hetkellä suuri osa myydyistä pyöristä on sähköavusteisia ja moni miettii, mikä on omalle pyörälle turvallinen ja käytännöllinen säilytyspaikka. Perinteinen pyörävarasto ei enää aina palvele nykyistä arkipyöräilyä, kertoo Helsingin polkupyöräilijät ry:n (Hepo) toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Ohjelmassa pysäköintiratkaisut näkyvät esimerkiksi maanantaina 8.5, kun Hepo ry järjestää Facebook-sivullaan (ulkoinen linkki) suoran lähetyksen Lauttasaaren Katajaharjun alueen pyöräpysäköintiratkaisusta.

Kaupunkipyörät osana monipuolista ohjelmaa

Pyöräilyviikon avajaisissa 6.5. Helsingin Kansalaistorilla (Oodi-kirjaston vieressä) pääset kokeilemaan autoja korvaavien sähköavusteisten kuormapyörien sekä Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien ajamista.

Keskiviikkona 10.5. järjestettävässä Pyöräpysäköintisuunnistuksessa tutustutaan erilaisiin varkauksia vähentäviin pyöräpysäköintiratkaisuihin. Lisäksi viikon aikana järjestetään esimerkiksi koko perheen pyöräparaati, työmatkapyöräilijöiden aamupala ja yhteisretkiä. Ohjelmaa on tarjolla myös virtuaalisesti verkossa.

Lue lisää ohjelmasta Hepo ry:n verkkosivuilta (ulkoinen linkki).

HSL mukana Pyöräilyviikolla

Haluamme kannustaa ihmisiä pyöräilemään, joten osallistuminen pyöräilyviikkoon on meille tärkeää. Kaupunkipyöristä vastaavan kestävän liikkumisen asiantuntijamme Samuli Mäkisen mukaan on hyvä lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä arkiliikuntana sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennekulttuurissamme.

”Kannustamme rakentamaan pyöräinfran kaupunkiympäristössämme sellaiseksi, jossa eri-ikäiset ja erilaisilla pyörillä liikkuvat voivat sekä ajaa että pysäköidä pyöränsä turvallisesti jokaisena vuodenaikana. Haluamme suunnitella toimivaa joukkoliikennettä niin, että pyöräilyn ja muiden liikennevälineiden yhdistäminen sujuu mutkattomasti”, Mäkinen kuvailee.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien, Helsingin seudun ympäristöpalvelujen ja Helsingin seudun liikenteen sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.