Raitiolinjat takaisin Pasilaan 2.10. – reittimuutoksia linjoilla 1, 2, 7 ja 9

Raitiolinjojen reitteihin ja aikatauluihin tehdään muutoksia maanantaina 2.10. Linjojen 2, 7 ja 9 poikkeusreitit päättyvät ja ne palaavat Pasilaan. Myös linja 1 siirtyy normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään.

Raitiolinjojen reitteihin ja aikatauluihin tehdään muutoksia maanantaina 2.10. Linjojen 2, 7 ja 9 poikkeusreitit päättyvät ja ne palaavat Pasilaan. Myös linja 1 siirtyy normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Linjat ovat olleet poikkeusreiteillä Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustöiden vuoksi keväästä alkaen. 

Muutokset kootusti

  • Linja 1 palaa normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Poikkeusreitti Vallilaan päättyy.
  • Linja 2 palaa Pasilaan, mutta sen päätepysäkki on jatkossa Messukeskus. Pasilan asemalla linja pysähtyy Pasilansillalla olevilla pysäkeillä (laiturit 32 ja 34). Poikkeusreitti Ilmalaan päättyy.
  • Linja 7 siirtyy uudelle reitilleen Pasilan kautta Meilahden sairaalalle. Reitti ei jatkossa kulje Pasilassa Messukeskuksen kautta, vaan linja kulkee Asemapäällikönkatua molempiin suuntiin. Poikkeusreitti Vallilan varikolle ja korvaava bussiliikenne linjalla 7X päättyy.
  • Linja 9 palaa normaalille reitilleen Ilmalaan. Myöskään linja 9 ei jatkossa kulje Messukeskuksen kautta. Myös yöraitiolinjan 9N reitti jatkuu päivälinjan tavoin Ilmalaan. Bussiliikenne linjalla 23N päättyy.
  • Kaikkien raitiolinjojen aikatauluihin tehdään muutoksia. Lisäksi lisäämme raitioliikennettä Jätkäsaareen linjoilla 1T ja 8T viikonloppuisin, lisätietoa muutoksesta erillisessä liikennetiedotteessa.

Löydät lisätietoa muutoksista linjoittain alempaa tältä sivulta. Löydät uudet reitit myös Reittioppaasta, kun haet reittiä 2.10. jälkeiselle ajalle.

Raitiolinjat 2.10. alkaen

Kartta PDF-tiedostona

Muutokset linjoittain

Linja 1 Käpylään

Linja 1 palaa normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään. Poikkeusreitti Vallilaan päättyy. Mäkelänkadun pysäkkeihin on tehty pieniä muutoksia työmaan aikana: Uintikeskuksen pysäkki (H0271/H0272) on siirretty Radanrakentajantien risteyksen toiselle puolelle. Lisäksi vähällä käytöllä ollut Pyöräilystadionin pysäkki on poistettu käytöstä.

Linjan 1 reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

Eira – Käpylä

Käpylä – Eira

Linja 2 Pasilaan Messukeskukselle

Linja 2 palaa Pasilaan, mutta sen päätepysäkki on jatkossa Messukeskus. Poikkeusreitti Ilmalaan päättyy, ja Ilmalaan kulkee jatkossa linja 9.

Linja 2 kulkee Messukeskukselta Pasilan asemalle, jossa se pysähtyy Pasilansillalla olevilla pysäkeillä (laiturit 32 ja 34). Ratapihantiellä sijainnut pysäkki ei siis ole käytössä.

Linjan 2 reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

Olympiaterminaali – Messukeskus

Messukeskus – Olympiaterminaali

Linja 7 Pasilan asemalle ja Meilahden sairaalalle

Linja 7 siirtyy uudelle reitilleen Pasilan kautta Meilahden sairaalalle. Poikkeusreitti Vallilan varikolle ja korvaava bussiliikenne linjalla 7X päättyy.

Reitti Hakaniemestä Sörnäisiin, Mäkelänkadulle ja Pasilaan on sama kuin aiemmin, mutta Pasilassa linja kulkee jatkossa molempiin suuntiin Asemapäällikönkatua, ei enää Messukeskuksen kautta. Lisäksi Mäkelänkadulla Uintikeskuksen pysäkki on poistunut linjan 7 käytöstä.

Reitin uusi osuus kulkee Pasilasta Nordenskiöldinkadun kautta Meilahden sairaalalle. Reittimuutos on pysyvä ja perustuu raitioliikenteen linjastosuunnitelmaan. Uuden reittiosuuden varrella käyttöön tulevat pysäkit Palkkatilanportti (H0629/H0630), Eläintarha (H0601/H0602), Auroran sairaala (H0639/H0640), Töölöntulli (H0113/H0114) ja päätepysäkki Meilahden sairaala (H0131), joka sijaitsee Rosina Heikelin puistossa, Tukholmankadun ja Haartmaninkadun risteyksessä.

Linjan 7 reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

Länsiterminaali – Meilahden sairaala

Meilahden sairaala – Länsiterminaali

Linjat 9 ja 9N Pasilaan ja Ilmalaan

Linja 9 palaa normaalille reitilleen Ilmalaan. Myöskään linja 9 ei jatkossa kulje Pasilassa Messukeskuksen kautta, vaan suoraan Asemapäällikönkatua. Myös yöraitiolinjan 9N reitti jatkuu päivälinjan tavoin Ilmalaan. Yöratikka kattaa nyt bussilinjan 23N reitin, joten bussiliikenne linjalla 23N päättyy.

Linjan 9 reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

Länsiterminaali – Ilmala

Ilmala – Länsiterminaali

Linjan 9N reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

Länsiterminaali – Ilmala

Ilmala – Länsiterminaali