Ny busslinje 554 kör längs Ring I från 12.8

Ny busslinje 554 startar på måndag 12.8. Linjen trafikerar rutten Östra centrum-Sockenbacka-Westendstationen.

Från och med 12.8 erbjuder buss 554 en direkt förbindelse från Östra Centrum till Westend. Bussen kör rutten Östra centrum-Ring I-Lassas-Sockenbacka station-Alberga-Hagalund-Westendstationen.

Med buss 554 kan man resa från den ena änden av Ring I till den andra. De nuvarande bussrutterna betjänar endast olika delar av Ring I och man kan inte resa från östra Helsingfors till Alberga eller Hagalund utan byte. Den nya busslinjen kör på vardagar ca kl. 5-23 och i veckosluten ca kl. 6-23.

Den nya busslinjen förenar flera olika regioncentra i Helsingfors och Esbo, spårtrafikens stationer och andra viktiga knutpunkter i kollektivtrafiken. 

I och med den nya busslinjen sker det ändringar i busslinjerna som kör på Ring I. Busslinje 554 ersätter linje 523 från Westendstation till Alberga samt K-turerna på linje 553 som körs på kvällar och veckosluten.

Den nya busslinjen 554 påverkar också antalet turer på linje 54, som minskar något eftersom buss 554 erbjuder en förbindelse mellan Östra centrum och Krämarvägen. Också linje 553 får nya veckoslutsturer.

Tidtabellen och rutten för buss 554 finns att söka fram via Reseplaneraren.