Uusi raitiolinja 13 aloittaa 12.8. – ratikkaverkko laajenee Kalasatamaan ja Sompasaareen

Helsingin ratikkaverkko laajenee uusille alueille maanantaina 12.8, kun liikenne uudella linjalla 13 käynnistyy. Linja yhdistää Kalasataman ja Pasilan. Sen päätepysäkit ovat Länsi-Pasilassa Maistraatintorilla ja Sompasaaren eteläkärjessä sijaitsevassa Nihdissä.

HSL päätti linjan liikenteen käynnistymisestä 12.8. saatuaan linjaa liikennöivältä Kaupunkiliikenne Oy:ltä tiedon, että liikenteen aloittamisen edellytykset ovat kunnossa: sekä kalustoa että kuljettajia on riittävästi, rata- ja muut rakennustyöt on saatu valmiiksi ja infra on valmis liikennöintiä varten.

Linja aloittaa liikenteensä maanantaiaamuna 12.8. klo 5.27 Nihdistä. Linja kulkee arkisin ruuhkassa ja päiväaikaan kymmenen minuutin välein. Linjan tarkkoihin aikatauluihin voi tutustua jo lähipäivinä hsl.fi:n reittioppaassa. Linjaa ajetaan Helsingin kaupunkiratikoista tutulla kalustolla eli Artic- ja nivelvaunuilla.

Uusi linja tuo kokonaan uuden poikittaisen yhteyden kahden joukkoliikenteen solmukohdan välille, ja samalla ratikat valtaavat uusia alueita. Yhteydet Pasilaan paranevat Kalasataman lisäksi esimerkiksi Hermannista ja Arabianrannan eteläosista. Kun Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävä Kruunusillat-yhteys valmistuu 2020-luvun loppupuolella, Pasilasta muodostuu suora ja vaihdoton joukkoliikenneyhteys myös Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asti.

Lisätietoa ratikkalinjasta 13 HSL:n verkkosivuilla

ratikka 13.jpg