Maltillisia korotuksia kausilippujen hintoihin 14. tammikuuta, vuosilipun ja seniorikausilipun hinnat laskevat

Aikuisten 30 vuorokauden kausilippujen hinnat nousevat 14. tammikuuta 3 eurolla. Kerta- ja vuorokausilippujen hintoihin ei tule korotusta. Vuosilipun ja jatkuvan säästötilauksen sekä 70 vuotta täyttäneiden kausilipun hinnat laskevat.

Kausilippu on edelleen monissa tapauksissa kertalippua edullisempi vaihtoehto, sillä 30 vuorokauden kausilippu tulee halvemmaksi jo silloin, jos teet enemmän kuin kolme edestakaista matkaa viikossa. Kannattaa siis laskea mahdolliset työ- ja vapaa-ajan matkat yhteen ja miettiä sen perusteella, mikä lippu on parasta hankkia.

Katso taulukosta vuoden 2021 lippujen hinnat.
Verkkopalveluumme uudet hinnat päivitetään, kun ne tulevat voimaan 14.1.

Kausiliput ja vuorokausiliput HSL-sovelluksessa ja HSL-kortilla yhdenmukaistuvat

Yhtenäistämme lippuvalikoimaamme siten, että kausiliput ovat samanlaisia HSL-kortilla ja HSL-sovelluksessa.

  • HSL-kortille voi ostaa 14. tammikuuta alkaen kausilippuja 14, 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240 ja 270 sekä 360 vuorokaudeksi.
  • Aluksi HSL-sovelluksessa on saatavilla 14, 30, 60 ja 90 vuorokauden kausiliput. Pidemmät kaudet tulevat sovellukseen helmikuussa.
  • Vuorokausilippujen valikoima kasvaa helmikuussa, jolloin HSL-sovelluksesta voi ostaa nykyisten 1–7 vuorokauden lippujen lisäksi lippuja 8–13 vuorokaudeksi. Myöhemmin vuorokausiliput tulevat myös HSL-kortille. Voit paketoida kausilipuista ja vuorokausilipuista itsellesi sopivan pituisen kokonaisuuden. Vuorokausilippu voi olla hyvä vaihtoehto myös silloin, jos tarpeesi tehdä työmatkoja on vähentynyt etätöiden takia tai jos kuljet aktiivisesti viikonloppuisin.

Ostetuista kausilipuista noin 70 prosenttia on 14 tai 30 vuorokauden lippuja. Jos olet kuitenkin tottunut laskemaan tarkasti päiviä, jolloin aiot matkustaa, muutos ymmärrettävästi harmittaa. Uusi käytäntömme on entuudestaan tuttu monista muista palveluista, ja jatkossa siis myös HSL:n kausilippuja myydään vain 30 vuorokauden jaksoissa. Sen lisäksi lipun voi ostaa 14 vuorokaudeksi.

Edullisin tapa hankkia kausilippu: osta jatkuva säästötilaus tai vuosilippu

Vuosilipun eli 360 vuorokauden kausilipun ja jatkuvan säästötilauksen hinnat laskevat 14. tammikuuta. Ne ovat edullisin tapa hankkia kausilippu ja maksavat saman verran 30 vuorokautta kohti. Aina voimassa oleva kausilippu on myös kätevä, sillä se vapauttaa matkustamaan ilman, että pitää erikseen miettiä lipun hankkimista tai matkan hintaa.

Jatkuva säästötilaus on huoleton, sillä lippu on voimassa HSL-sovelluksessa automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee erikseen ladata sitä. Lippu veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti 30 vuorokauden välein. Jatkuva säästötilaus on tällä hetkellä tarjolla vain aikuisille ja HSL-sovelluksessa. Lue lisää jatkuvasta säästötilauksesta.

Vuosilippuun tulee nykyistä isompi alennus, eli saat kausilipun 360 vuorokaudeksi noin 10 kuukauden hinnalla, kun siitä nyt pitää maksaa 11 kuukauden hinta. Lippu ladataan HSL-kortille, ja maksat lipun kerralla ostohetkellä.

Aikuisten lippu Jatkuva säästötilaus ja vuosilippu (360 vrk), hinta/30 vrk 30 vuorokauden kausilippu
AB, BC, D 52,30 62,70
CD 67,20 80,60
ABC, BCD 83,10  99,70
ABCD 118,90 142,70

Jos keskeytät 360 vuorokauden kausilipun kesken kauden tai jatkuvan säästötilauksen ennen 12. veloitusta, sinulta peritään irtisanomismaksu, joka määräytyy lipun mukaan:

  • AB-, BC- ja D-liput 39 euroa
  • ABC-, CD-, BCD-liput 52 euroa
  • ABCD-liput 79 euroa.

Erityisen edullinen vuosilippu on niille, jotka voivat ostaa kausilippuja HSL-kortille alennettuun hintaan. Lapset, eläkeläiset, liikuntarajoitteiset ja 70 vuotta täyttäneet saavat esimerkiksi AB-vuosilipun alle eurolla päivässä. Lue lisää alennusryhmistä.

Uusi alennus 70 vuotta täyttäneille

70 vuotta täyttäneet saavat uuden alennuksen 14. tammikuuta alkaen: he voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. Samalla kellonaikaan sidottu alennus kerta- ja lisävyöhykelipuista jää pois. Arvolippuja voi kuitenkin edelleen ostaa normaaliin hintaan.

Kausilipulla voi matkustaa kaikkina aikoina, ja se on myös hinnaltaan edullinen.

  • Esimerkiksi AB-alueella 30 vuorokauden lippu 70+-vuotiaille maksaa 34,50 euroa, eli se tulee kertalippua edullisemmaksi jo silloin, jos teet enemmän kuin kuusi edestakaista matkaa kuukaudessa.
  • Jos ostat AB-lipun kerralla koko vuodeksi, saat sen 29 eurolla kuukaudessa eli alle eurolla päivässä.

Lue lisää uudesta alennuksesta

Lasten kausiliput HSL-sovellukseen myös 7–12-vuotiaille: Voit ostaa sovelluksesta 14. tammikuuta alkaen lasten kausilippuja myös 7–12-vuotiaille, jos lapsella on omat pankkitunnukset. 

Päivitämme matkustus- ja lippuehtoja sekä käyttöehtoja 14. tammikuuta

Uudet ehdot löydät verkkosivuiltamme:

Kausilippujen hyvityskäytäntöihin tulee muutos. Hyvitämme jatkossa kausilipun käyttämättä jäävän kauden ainoastaan silloin, jos irtisanot 360 vuorokauden kausilipun tai jos muutat kausilipun matkustusaluetta. Näissä tilanteissa hyvitämme jäljellä olevasta kaudesta käyttämättömät 30 vuorokauden jaksot. Esimerkiksi, jos kautta on jäljellä 35 vuorokautta, saat hyvitystä 30 vuorokaudesta. Jos jäljellä on 82 vuorokautta, hyvitämme 60 vuorokautta jne.