Aviseringar och egna linjer i HSL-appen

Med hjälp av de aviseringarna i HSL-appen blir det lättare för dig att få information om rutt- och tidtabellsändringar på dina egna linjer och hålla dig uppdaterad om de senaste trafiknyheterna. I fortsättningen kan du planera din resa i förväg på ett mer effektivt sätt eftersom du får information om kommande förändringar i god tid.

Trafikinformation som är viktigast för dig

Genom att ge ditt samtycke till att ta emot aviseringar i HSL-appen får du aviseringar om förändringar i trafiken och nyheter som är viktiga för dig.

Aviseringarna är endast tillgängliga för de användare som har loggat in i appen. Du måste också tillåta aviseringar i appens inställningar. Du kan välja de linjer och hållplatser som du vill få aviseringar om genom att redigera dina val.

Håll dig uppdaterad

Genom att tillåta aviseringar blir det lättare för dig att hålla dig uppdaterad om rutt- och tidtabellsändringar som sker på dina egna linjer. HSL-appen skickar dig en avisering när det sker förändringar på dina egna linjer som påverkar ditt resande.

Aviseringarna gör det lättare för dig att få information om dina egna linjer, rutter och hållplatser. Med hjälp av aviseringarna ser du även alla aktuella trafiknyheter utan att du behöver öppna HSL-appen.

Så här aktiverar du aviseringar i HSL-appen

Det är enkelt att aktivera aviseringar i HSL-appen! Du behöver bara följa de enkla instruktionerna nedan.

Aktiveringen

  1. Öppna HSL-appen.
  2. Välj Mer i appens nederkant.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Aviseringar och e-post under Kommunikationsinställningar.
  5. Ge ditt samtycke till att ta emot aviseringar till din mobiltelefon.
  6. Välj de aviseringar som du vill tillåta under Kommunikation.
  7. Du kan välja att ta emot aviseringar angående betydande störningar och förändringar i trafiken, personlig kommunikation baserad på dina val och inställda turer på de linjer du har valt.

    Aviseringar som gäller personlig kommunikation ger dig information om planerade förändringar angående dina egna linjer och hållplatser.

    Aviseringar om inställda turer på de linjer du valt ger dig information om plötsliga störningar på de linjer som är viktiga för dig.

Du ser aviseringar endast om de linjer och hållplatser som du har valt antingen på hsl.fi eller i HSL-appen. Läs mer om hur du kan lägga till dina egna linjer och hållplatser nedan.

Egna linjer, områden och hållplatser i HSL-appen

Du kan välja dina egna linjer och hållplatser i HSL-appen eller genom att redigera dina egna uppgifter på hsl.fi.

I appen ser du dina egna hållplatser och linjer på Reseplanerarens första sida. Där kan du granska dina egna linjer och se nästa avgångar från dina egna hållplatser.

På mellanbladet Hem i appen visas de trafikmeddelanden som gäller dina egna val högre upp i nyhetsflödet.

Du kan redigera dina egna linjer och val på hsl.fi här.